Brochure Ymere Gemengde Complexen

Hierbij de brochure van Ymere . gemengde complexen, complexen met huur- en koopwoningen. Het is een informatieve, maar verder volstrekt nietszeggende brochure, die op geen enkele wijze ingaat op de problemen die kunnen ontstaan in complexen waar huurwoningen verkocht worden.
Om een paar problemen te noemen:
 
1. Verloedering van het complex, omdat de bijdrage van kopers aan een onderhoudsfonds te laag is.
2. Voordurende bouwoverlast. Iedere keer als een woning verkocht wordt kan er weken/maanden sprake zijn van overlast van verbouwingen van de nieuwe bewoners., die de woningen geheel naar eigen inzicht mogen verbouwen en inrichten.
3. Verzwakte positie van de huurders, omdat alle beslissingen genomen worden door de Vereniging van Eigenaren.
 
Als Ymere vanaf 2014 woningen in het blok mag gaan verkopen (en dat is afhankelijk van het verlenen van een splitsingsvergunning door het stadsdeel c.q. de gemeente, waarbij de criteria voor de onderhoudstoestand van het complex gelukkig redelijk streng zijn) dan is het zaak om goede afspraken te maken met Ymere voordat er ook maar één woning verkocht is. Er zijn gelukkig tal van voorbeelden hoe de gang van zaken in een gemengd complex goed geregeld kunnen worden.
 
Tot zover.

Met vriendelijke groet,
 
Frank Agterkamp

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *