Brochure Ymere Gemengde Complexen

Hierbij de brochure van Ymere . gemengde complexen, complexen met huur- en koopwoningen. Het is een informatieve, maar verder volstrekt nietszeggende brochure, die op geen enkele wijze ingaat op de problemen die kunnen ontstaan in complexen waar huurwoningen verkocht worden.
Om een paar problemen te noemen:
 
1. Verloedering van het complex, omdat de bijdrage van kopers aan een onderhoudsfonds te laag is.
2. Voordurende bouwoverlast. Iedere keer als een woning verkocht wordt kan er weken/maanden sprake zijn van overlast van verbouwingen van de nieuwe bewoners., die de woningen geheel naar eigen inzicht mogen verbouwen en inrichten.
3. Verzwakte positie van de huurders, omdat alle beslissingen genomen worden door de Vereniging van Eigenaren.
 
Als Ymere vanaf 2014 woningen in het blok mag gaan verkopen (en dat is afhankelijk van het verlenen van een splitsingsvergunning door het stadsdeel c.q. de gemeente, waarbij de criteria voor de onderhoudstoestand van het complex gelukkig redelijk streng zijn) dan is het zaak om goede afspraken te maken met Ymere voordat er ook maar één woning verkocht is. Er zijn gelukkig tal van voorbeelden hoe de gang van zaken in een gemengd complex goed geregeld kunnen worden.
 
Tot zover.

Met vriendelijke groet,
 
Frank Agterkamp

Schoonmaakaktie 1 juli 2012

Deuren, brievenbussen, trappenhuizen… Ons blok kan veel schoner. En het is gezellig om samen met de buren de handen uit de mouwen te steken. Daarom gaat de bewonerscommissie met de andere bewoners een schoonmaakactie houden.

amstelveense weg

Zondag 1 juli om 12 uur, verzamelen bij de zithoek (als het regent onder het afdakje van het Reclamebureau, Karperstraat 10)
We beginnen met inventariseren wat we gaan schoonmaken onder genot van een kopje koffie en koekjes. Daarna gaan we aan de slag.
We denken aan een uurtje schoonmaken.
Neem je kopje mee en hou je emmer, dweil, handschoenen gereed! Prikkers voor zwerfafval regelen wij.
Tot zondag om 12 uur!
Groetjes van de bewonerscommissie (Clemens, Mine, Anneke, Sandra, Janneke, Kim, Caroline, Judith)